петък, 10 юни 2011 г.

СДС Айтос: Стоян Колев е кандидат-кметът на предприемчивите айтозлии

СДС Айтос: Стоян Колев е кандидат-кметът на всички образовани, предприемчиви и достойни айтозлии

22 април 2011 12:42 | Красимир Калудов |


Надеждите на СДС за десен кмет на Айтос вече се свързват с името на Стоян Колев © Стояна Колев -личен архив

СДС показа политическо самочувствие като обяви преди всички своя кандидат за кмет на община Айтос. Според местния лидер на десницата Петър Янев младият предприемач Стоян Колев е последният шанс за цялата община да се превърне във фактор за регионалната и национална икономика.

В интервю за Дарик водачът на „сините" аргументира избора на своите съпартийци по следния начин.

Г-н Янев, защо решихте да издигнете кандидатурата на г-н Стоян Колев и  да се обедините около нея?

Той е бизнесмен, знаем, че има десни убеждения и още преди четири години, когато се кандитаирна за кмет,  СДС му предложи да го издигнем като наш кандидат, но тогава някои представители на малките партии вероятно заради политическа „ревност" му наложиха да се яви като независим кандидат...и според нас това беше фатална грешка от негова страна,  че пррие този вариант.

Четири години ние решихме да издигнем кандидатурат м, за да поправим грешката от предните избори.

В неговия профил виждаме десноцентристкия кандидат,  успял бизнесмен, с добро семейство, човек, който е направил всичко за себе си и семейството си, иска да работи за гражданите на Айтос, да създаде условия за развитето на частния бизнес, да прилече инвестиции и да разкрие нови работни места.

В лицето на Стоян Колев виждаме алтернатива на досегашното управление. За 8 години в Айтос няма привлечени сериозни инвестици, няма създадени номви работни места, не серабот идобре по евпопроекти и пракнтически Айтос буксува на едно място.

Смятате ли, че дясно управление на вашият кандидат може да промени  бизнес климата и наистина е в състояние да привлече инвеститори?

Точно затова издигаме Стоян Колев. В него не виждаме политическа фигурла,  а успял предприемач , който развива своя бизнес, успешно печели евпропректи, така че този човек има опит, знание, авторитет  и се надяваме, че ще съумее да сформира печеливш екип, който да работи за просперитета на Айтос?

Ще искате ли от него да направи така ,че младите хора да се върнат или да престанат да бягат от Айтос?

Миграцията на младите хора към по-големите градове е огромен проблем за нашата община. През последните години нищо не се е правило, за да се промени тази тенденция. Именно затова залагаме на Стоян Колев, защото самият той е млад човек, в развета на силите си и основната ни цел е да създаде условия младите, интелигентни и образовани хора да открият своето развите и бъдеще тук.

Каква кампания ще го посъветвате да проведе повреме на изборите?

Ще провеждаме позитивна кампания. Смятам, че най-голямата грешка на българските политици е това, че като част от едно ново управление те не признават старото и обикновено през първите две години от мандата си най-вече отричат и предимно оплюват предшествениците си , т.е няма приемственост. Ние ще искаме от г-н Колев да доразвие със собствената си визия онова, което е започнато от предшествениците му, да запази добрите и  и утвърдени специалисти в общината и да създаде условия за развитие на нови производства, защото в момента Айтос е задръстен от малки търговски обекти и кафенета, които не водят до развитие и икономически ръст в общината.

Вашият кандидат е прозиводител, затова очаквате ли, че ще може да инициира като кмет практики, които да стимулират местните производители?

Очакваме от него да привлече нови производствени мощности тук. В Айтос има стар проект за обособяване на индустриален парк и се надяваме, че точно Стоян Колев ще може да реализира този проект. Потенциалът на общината, евтината работна ръка и близостта до пристанище Бургас са факторите, които могат да привлекат вниманието на инвеститорите не само от региона или от страната, но дори и от чужбина.

Смятаме, че е абсолютно  изпълнима цел е да бъдат разкрити между две три хиляди места вбъдещия индустриален прак.

Очаквате ли Стоян Колев да спечели доверието на избиратели и извън десния спектър, които биха го подкрепили като местен бизнесмен, а не като политик?

Бизнесът няма цвят. Той е подложен на големи затруднения в кризата. В лицето на г-н Колев виждаме човек технократ, който може да привлече избиратели от целия спектър на политически пристрастия, защото в крайна сметка хората оценят политическата и икономическата обстановка най-вече по джоба си и за тях не е от голямо значение коя партия кой кандидат издига.

В него виждаме човек, който може да отговори на  очакванията на всеки гражданин за развитие на община Айтос.

Заедно ли ще формирате програма за управление на община Айтос? Той ли ще се вслушва в идеите на СДС или вие в неговите?

Основно, програмата за управление на общината ще се съобрази с очакванията  и предложенията на дребния, средния и едър бизнес в Айтос. Всеки предприемач може да сподели идеите си с нас, приемаме всякакви съвети и препоръки, които ще работят в полза на общината.

Като дясна партия ще настоявате ли в управлението на Стоян Колев да се предвидят повече данъчни облекчения и стимули за бизнеса?

В СДС смятаме, че всеки предприемач, които поиска да развива някакво производство върху общински терен, трябва да бъде максимално улеснен за реализиране на идеите си.

При г-н Врабчев бяха продадени много терени, дори аз като общински съветник съм подкрепял тези сделки, но какво се получи на практика.

В купените терени от 50, 100 дори от 200 дка няма нито един лев инвестиран и няма нито едно разкрито работно място.

Затова подкрепяме кандидатурата на г-н Стоян Колев. Успешните му бизнес практики могат да бъдат приложени и в управлението на общината.

Улеснява ли ви това, че за добро или лошо Стоян Колев е с много високо ниво на  разпознаваемост в Айтос и личната му история е известна на всички?

 Така е. Това страшно много ни улеснява. Връщате ме към предишни избори, когато СДС допускаше една  и съща грешка в Айтос. Издигахме способни, успели и почтени хора, но непопулярни в града и общината. Стоян Колев е преуспял бизнесмен и работодател,  тук работи от 18 години, хората го познават.

Вярно е, че на предишните избори националистите направиха всичко възможно да го дискредитират, но повечето айтозлии го одобряват, защото той е техният кандидат.

СДС издига бизнесмен за кандидат-кмет в Айтос
Стоян Колев е кандидатът на СДС за кмет на Айтос
Младежи от СДС-Айтос започват кампания за ремонт на детски площадки


Няма коментари:

Публикуване на коментар