четвъртък, 8 септември 2011 г.

В Айтос възраждат бридж турнир




Един от участниците в турнира бе и Стоян Колев, кандидат-кмет на Синята коалиция-Айтос



Двойков бридж турнир, забравен от години, възраждат инициативни играчи от Айтос. Идеята е възникнала спонтанно и е приета с  голям ентусиазъм от всички радетели на играта в града. Целта на организаторите е да се възроди и популяризира играта, събираща от години хората в града.

В турнира могат да се включат майстори на картите от цялата страна. Надпреварата ще се проведе на 29-ти май, неделя, от 10.00 часа в клуб „Россонеро”.

„Айтос е град с традиции в бриджа, но за първи път се организира такъв мащабен  турнир. До момента за участие в състезанието са се записали 12 двойки на възраст между 20 и 60 години”, съобщи Теодор Янев, който е един от организаторите. Според него броят на играчите ще бъде значително по-голям, тъй като голяма част от любителите на играта ще се запишат на място в деня на турнира.

„В Айтос винаги е имало място, където картоиграчи са се събирали и са си организирали мини турнири. Това основно са били клиенти на дадено заведение, които са решили да разчупят ежедневието. Такъв турнир не е организиран в последните 10 години”, обясняват бридж играчи от Айтос.

Регламентът на състезанието е лесен – всеки отбор ще играе срещу всеки, като играта ще продължи 1 час плюс 2 раздавания. На база спечелените точки се определя и победителят в играта. Съдия Тодор Миланов, който е познат бриджьор в Айтос, ще следи за нарушения.

Наградният фонд на турнира е 150 лева, като те ще бъдат разпределени между отборите, класирали се на първите три места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар