четвъртък, 8 септември 2011 г.

Пълнят буркан със стотинки за нови детски площадки в Айтос


Младежи от Айтос напълниха половин трилитров буркан с жълти стотинки като първоначална вноска за обновяване и ремонт на детските площадки в града. Идеята възникнала спонтанно по време на младежка дискотека, организирана от „Синята коалиция” в Айтос.

„Решихме да направим дискотеката и да стартираме инициатива за обновяване на детските площадки в града, след като няколко майки от градчето ни донесоха снимки на местата, където играят техните деца”, обясниха младежите.

По време на дискотеката,на видеостената под формата на слайд-шоу се прожектираха снимките на грозни и изкъртени площадки в Айтос, а редом с тях – проекти на красиви детски кътове, подбрани от няколко града в страната, сред които и Бургас.

Около 150 младежи от Айтос се събраха в клуб №7, за да съберат първите средства за ремонт на детските кътове.

„Искаме да дадем своя принос за развитието на Айтос и младите да не напускат града. За съжаление тук няма работа и развитие за младите хора и не можем да си позволим по-солидни суми, затова събираме стотинки”, коментираха младежите в дискотеката.

„Добрата среда, в която трябва да растат децата, е един от ключовите мотиви за задържането на младите хора в Айтос. Радвам се, че взеха идеята присърце, защото те са бъдещето на града ни”, коментира Петър Янев, лидер на СДС-Айтос, който също уважи събирането на младежите. С него бе и кандидат-кметът на „Синята коалиция” в Айтос Стоян Колев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар