петък, 10 юни 2011 г.

СДС издига бизнесмен за кандидат-кмет в Айтос

Нормално е СДС да издигне бизнесмен за кандидат-кмет

 
Стоян Колев
25 Март 2011, Петък
Автор: Васил Калъдеренски

На миналите избори много хора имаха интерес БСП да си запази властта в Айтос и успяха


Стоян Колев е бизнесмен, собственик на търговска верига „Перла” и Хлебозавода в Айтос. На местните избори през 2007 година той бе кандидат за кмет и на първия тур получи най-много гласове, но на балотажа бе изпреварен от Евгени Врабчев – БСП. Въпреки че не е общински съветник, Колев има сериозно лоби в Общинския съвет. Противниците му обикновено го обвиняват, че използва това, за да блокира навлизането на големи търговски вериги в Айтос и да запази господстващото си положение в търговията с хранителни стоки в града. Той категорично отрича.
- Г-н Колев, СДС в Айтос официално издигна кандидатурата ви за кмет. Доколкото си спомням, на предните избори минавахте за човек на ДПС?
 
- През 2007 година се явих като независим кандидат. Събрах 2600 подписа и те ми бяха достатъчни. Разбира се, имах подкрепата на НДСВ, ВМРО, ССД, земеделците. Сега не виждам нищо чудно в това, че получих номинация от СДС. Аз съм бизнесмен, изповядвам десни убеждения, идеите на СДС са и мое амплоа.

- Тогава на първия тур събрахте най-много гласове, а после спечели Евгени Врабчев. Кой ви предаде?

- Никой не ме е предал. На първия тур имах 5300 гласа, а на втория – 6700. Но просто много хора имаха интерес БСП да запази управлението си в Айтос и успяха. Гласовете на третия в класирането Ивелин Йорданов и четвъртия – Красимир Енчев отидоха към Врабчев. Затова на първия вот го изпреварих с 2100 гласа, а на втория му отстъпих с хиляда.

- Преди три години Вие построихте къща в бургаския квартал Ветрен. Там ли живеете в момента, няма ли да имате проблем с изискването за уседналост.

- Не. Аз имам имоти и в София, в Карнобат, в Бургас, във Ветрен, но адресната ми регистрация е в Айтос, на улица „П.Р. Славейков” 3-А. Живея до стария кмет.

- Но къде прекарвате най-много време? Да не получите упреци, че се задържате малко в града и няма да милеете за него, за проблемите му?

- Най-много време прекарвам в колата. Пътувам по 10 часа на ден. Сега ме сварвате на автомагистрала „Тракия”. Знаете, че имам магазини в Айтос, Карнобат, Бургас, в София имам много ангажименти. Непрекъснато съм в движение.

- А ако станете кмет, кой ще поеме този сериозен бизнес? Вие ще трябва да се отдадете на обществените дела срещу скромна заплата.

- И това съм решил. Ще сменя системата на ръководство, ще прехвърля основните функции на управителите по места и в посочения от закона срок ще преустановя участието си във всички търговски дружества.

- СДС в Айтос няма голямо влияние като политическа сила. С какво ще ви помогнат?

- СДС е партия, която дава приоритет на частния бизнес и затова аз смятам, че е естествено тя да издигне предприемач, който е доказал, че може да работи, има организаторски качества, постигнал е нещо в личен план. Разбира се, ще разчитам и на мажоритарния елемент. Може да постигнем съгласие за подкрепа и от други формации.

- И един страничен въпрос – как върви хлебозаводът ви. Кабинетът започна проверки, премиерът иска да намалите цената на хляба, защото зърното поевтиняло.

- Проверките при нас минаха преди дни и всичко е наред. Работим с хубави брашна, правим хубав хляб. А за цената – и без друго нашата е най-ниска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар