петък, 10 юни 2011 г.

Стоян Колев от „Перла” изцяло пое сините в Айтос

Стоян Колев от „Перла” изцяло пое сините в Айтос
 

Стоян Колев е и водач на синята листа
08 Май 2011, Неделя
Автор: Борислава ГЕОРГИЕВА

След като бе издигнат за кандидат за кмет,  СДС и ДСБ го поставиха и начело на листата си за съветници


Собственикът на веригата магазини за хранителни стоки „Перла” Стоян Колев застана начело и на листата с кандидати за общински съветници на Синята коалиция в Айтос за предстоящите местни избори. След като десните издигнаха търговеца за кандидат за кмет на общината, сега – на съвместно събрание на структурите на СДС и ДСБ го избраха да оглави и 20 тината имена, номинирани за бъдещия местен парламент. Така той изцяло става лицето на Синята коалиция за изборите тази есен, след като на вота през 2007 година премина през ГЕРБ, Движение за социален хуманизъм, а накрая се ползваше с пълната подкрепа на ДПС, която има стабилни позиции в града. В настоящия общински съвет нито СДС, нито ДСБ имат свой представител.

Според сините ранното обявяване на имената е стратегия на десницата, тъй като това е европейската политика на прозрачност и призив към толерантно провеждане на кампанията.
“Избирателят ще има достатъчно време да се запознае с кандидатурите, да ги прецени, а не те да му се поднасят в последния момент”, заяви Петър Янев, общински председател на СДС-Айтос, който също е включен в синята листа. “Изчакването на партиите при обявяване на кандидатурите цели игласоподавателят да вземе прибързано решение, което да го ощети впоследствие”, добави още той.

В класацията на СДС и ДСБ влизат още лидерът на партията на Иван Костов в общината Георги Стоев , Албена Кишишева от СДС, Росина Колдамова и Николина Крумова от ДСБ, както и Татяна Кръстева от СДС.

Как ще бъдат подредени имената на съветниците в листата, ще бъде решено на вътрешни избори в “Синята коалиция” през юни. Ако към СДС и ДСБ се присъединят и други партии, те също ще предложат свои кандидати за общински съветници, които да влязат в синята листа преди окончателната й подредба, казаха от местната синя централа. 

На събранието на “Синята коалиция” стана ясно също, че съвсем скоро в Айтос се очаква да пристигне лидерът на СДС Мартин Димитров като евентуално това ще стане на 14 май.

СДС Айтос: Стоян Колев е кандидат-кметът на предприемчивите айтозлии
СДС издига бизнесмен за кандидат-кмет в Айтос
Стоян Колев е кандидатът на СДС за кмет на Айтос
Младежи от СДС-Айтос започват кампания за ремонт на детски площадки

Няма коментари:

Публикуване на коментар