петък, 10 юни 2011 г.

„Синята коалиция” в Айтос номинира кандидати за съветници

„Синята коалиция” в Айтос номинира кандидати за съветници


Обновена на: 2011-05-08 12:41:59
След СДС-Бургас, и "Синята коалиция" в Айтос номинира първите си кандидати за съветници. На събрание на СДС и ДСБ в града бяха предложени 20-ина имена на местни хора, които ще влязат в листата на коалицията.

Ранното обявяване на имената е стратегия на десницата, тъй като това е европейската политика на прозрачност и призив към толерантно провеждане на кампанията.

"Политика на СДС е да обявява рано имената си за кметове и съветници, защото европейската традиция налага това. Така избирателят ще има достатъчно време да се запознае с кандидатурите, да ги прецени, а не те да му се поднасят в последния момент", заяви Петър Янев, общински председател на СДС-Айтос. "Изчакването на партиите при обявяване на кандидатурите цели избирателят да вземе прибързано решение, което да го ощети впоследствие", добави още той.

Листата на "Синята коалиция" ще се води от издигнатия вече за кандидат-кмет Стоян Колев. В нея ще бъдат също Петър Янев, Георги Стоев (председател на ДСБ-Айтос), Албена Кишишева (член на общинския съвет на СДС-Айтос). За кандидат-съветници бяха предложени също Росина Колдамова и Николина Крумова от ДСБ, както и Татяна Кръстева от СДС.

Как ще бъдат подредени имената на съветниците в листата, ще бъде решено на вътрешни избори в "Синята коалиция" през юни. Ако към СДС и ДСБ се присъединят и други партии, те също ще предложат свои кандидати за общински съветници, които да влязат в синята листа преди окончателната й подредба.

На събранието на "Синята коалиция" стана ясно също, че съвсем скоро в Айтос се очаква да пристигне лидерът на СДС Мартин Димитров. Той е поканен в пролетния бал на организацията, планиран за 14 май.

Стоян Колев от „Перла” изцяло пое сините в Айтос
СДС Айтос: Стоян Колев е кандидат-кметът на предприемчивите айтозлии
СДС издига бизнесмен за кандидат-кмет в Айтос
Стоян Колев е кандидатът на СДС за кмет на Айтос


Няма коментари:

Публикуване на коментар