петък, 7 октомври 2011 г.

Оправиха детски площадки в Айтос след сигнал на СДС


Част от детските площадки в Айтос бяха скорострелно боядисани и поправени от Община Айтос, след сигнал, отправен от местната организация на СДС, съобщи лидерът на партията Петър Янев. В началото на юни младежката организация на Синята партия организира дискотека, участниците в която напълниха цял буркан с жълти стотинки за обновлението на детските площадки в града. „Искаме да дадем своя принос за развитието на Айтос и младите да не напускат града. За съжаление тук няма работа и развитие за младите хора и не можем да си позволим по-солидни суми, затова събираме стотинки", коментираха младежите в дискотеката.
По време на дискотеката на видеостената под формата на слайд-шоу се прожектираха снимките на грозни и изкъртени площадки в Айтос, а редом с тях - проекти на красиви детски кътове, подбрани от няколко града в страната, сред които и Бургас. Снимките са направени от айтоски майки, принудени да разхождат децата си сред занемарени и счупени люлки и пързалки.
Няколко седмици след проявата на СДС изкъртените площадки са позакърпени, а върху люлките и пързалките общината е ударила по една боя. "Благодарим на СДС, защото след тяхната намеса наистина има ефект, макар и козметичен. Но бихме искали общината да бъде по-добър стопанин и нещата да не се случват едва след като разпространим из цялата страна снимки на грозни и изпочупени люлки", се казва в благодарствено писмо, получено в СДС-Айтос от местни майки. Те настояват и в Айтос да има площадки с безопасни покрития и нови детски съоръжения, както ги има в други градове на страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар