петък, 7 октомври 2011 г.

В айтоското село Караново-децата сред бурени, кметът-в лукс


Сред изпочупени люлки и двуметрови бурени играят децата в айтоското село Караново.


Дворът на детската градина тъне в разруха, а площадката за игра не е ремонтирана от години.


 Когато се наложи да търсят лекарска помощ, местните жители си пробиват път до здравната служба сред избуяли храсти. Това видяха при посещението си в селото представители на "Синята коалиция" - Айтос.


 "Единствената ремонтирана и хубава сграда в селото е кметството. Там се поддържа и градинката. Докато кметът тъне в лукс, децата в местната градина играят сред буреняци и двуметрови треви, сред изпочупени люлки.


 Самата детска градина е с изпочупена стара дограма", каза кандидат-кметът на "Синята коалиция" -Айтос Стоян Колев, който на място се увери в разрухата, която цари в селото.
"Във вестниците четем, че за кмета на Община Айтос децата са приоритет, но реално не сме видели нищо такова. Обидени сме и от факта, че се лъска само центърът на Айтос, а тук паркът ни е безстопанствен, закритото училище се разпада, а пътят е в огромни кратери", споделят местните хора. Те неколкократно са подавали сигнали до Община Айтос, но без резултат.
Местните хора се оплакаха също, че местната власт в Караново се разправя с неудобните, дръзнали да опонират на кмета или да пускат жалби за неуредици в селото, като поставя нарочно до къщите им контейнерите за смет. От тях в продължение на дни се разнася неприятна миризма.
Жителите на Караново пожелаха в програмата за управление на Община Айтос, изготвена от "Синята коалиция", да се включи специален раздел за селата. "Искаме и на селата да се обръща същото внимание, както и на центъра на града", заявиха те.
Такъв раздел вече има, увери Стоян Колев. Предвидено е изграждане на канализационна мрежа във всички села на територията на Община Айтос, цялостно преасфалтиране на улиците, обновяване на осветлението. Специално място е отделено на детските градини и площадки, които трябва да станат безопасни, обновени и цветни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар